Mindfulness en compassie, groepstrainingen en individueel

 Charlotte Gmelig Meijling | Coaching -Training - Mindfulness | Charlotte Gmelig Meijling
 Haarlem

Mindfulness kan je helpen bij het ontwikkelen van o.a. meer innerlijke rust, zelfbewustzijn en veerkracht. De Compassie training schenkt aandacht aan het ontwikkelen van mildheid en vriendelijkheid naar jezelf en anderen.

In plaats van te piekeren of te dromen over het verleden of de toekomst ben je door het beoefenen van mindfulness vaker werkelijk hier en nu aanwezig. Dit is een vaardigheid die je kunt leren door te oefenen. Verder besteden we in de training aandacht aan het ontwikkelen van een mildere houding naar onszelf en anderen, en aan het accepteren van pijn en verdriet als onderdeel van het leven.

Compassietraining
Zelfcompassie betekent o.a. dat je op dezelfde manier naar jezelf kunt kijken als naar een dierbare vriend of vriendin. We zijn imperfect. Allemaal. We maken fouten, voldoen niet aan alle eisen, en dingen gaan niet altijd zoals we willen…

Daarbij bestaat het leven niet alleen uit prettige en gelukkige momenten. We hebben allemaal te maken met pijn, verdriet, verlies en lijden. En hoe verhouden we ons hiermee? Hoe gaan we hiermee om? Hoe accepteren we het? Hoe zorgen we voor onszelf op een manier die heilzaam is?

GROEPEN & INDIVIDUEEL
Ik geef groepstrainingen in Haarlem en begeleid individueel in Bloemendaal.

Over Charlotte Gmelig Meijling

Ik ben werkzaam als psychosociaal therapeut en mindfulness & compassie trainer binnen m’n eigen praktijk in Den Haag en Haarlem/Bloemendaal, en ik ben als trainer en coach in het bedrijfsleven verbonden aan De Baak. Hier begeleid ik met name jong talent programma’s voor o.a. Grolsch.

Vanaf 2009 spelen mindfulness en compassie een belangrijke rol in mijn leven. Ik had in deze periode te maken met een scheiding, een mislukt IVF traject en het verlies van huis en vrienden. Ik voelde immens verdriet en eenzaamheid.

Ik maakte vervolgens kennis met meditatie tijdens een retraite van twee maanden in Frankrijk, en daar kwam ik erachter hoeveel ik in mijn leven eigenlijk miste en vooral verergerde doordat ik me mee liet voeren in nutteloze en beperkende hersenspinsels (‘ik ben mislukt’, ‘ik kan het niet’, ‘het komt nooit meer goed’, ‘ik heb gefaald als vrouw’, ‘ik zal nooit meer gelukkig zijn’).

  • Ik ontdekte dat er een verschil is tussen verdriet en lijden. Ja; het was verdrietig en pijnlijk wat ik meemaakte, maar het echte lijden ontstond door mijn eigen stapelende gedachten hierover. Door het mediteren kon ik die vicieuze cirkel van donkere gedachten opmerken en vervolgens ook losser gaan laten. Wat een vrijheid!

Mijn onderzoekende en open geest komt in mijn werk goed van pas.
Het is o.k. het even niet te weten en van het leven te leren. Als begeleider ga ik er niet vanuit dat ik de waarheid in pacht heb. Tijdens een training of een individueel traject onderzoeken we samen hoe het is voor jou. Wat jouw waarheid, kracht, verdriet, talent, pijn, verwarring of verlangen is. We kijken samen naar hoe jij daar ruimte of vorm aan zou kunnen geven. Ik doe dit met een rugzak vol kennis en ervaring, een zee aan tijd en aandacht, en met een open en aanwezig hart.

Je bent welkom !

  • Psychosociaal therapeut, lid van de LVPW
  • Gecertificeerd mindfulness trainer, lid van de VMBN
  • Gecertificeerd Compassie trainer, MBCL
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige & Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding