Internalkungfu: De school voor traditionele Qigong, Daoyin, Baguazhang, Taiji

 internalkungfu | Ruud Vercammen
 Haarlem

Bij internalkungfu ligt de nadruk op kwaliteit niet op kwantiteit. Om de echte voordelen van traditionele stijlen als Yang stijl Taiji, Qigong, Daoyin yangsheng gong, Cheng stijl Baguazhang, Xingyi te ervaren is het belangrijk een goede basis aangeleerd te krijgen. 

  • Met Daoyin Yangsheng Gong gaan we je leren Qi te voelen en de kwaliteit van die Qi in jouw lichaam te ontwikkelen. Dat doen we door reeksen stretch- en ademhalingsoefeningen. Deze zijn gebaseerd op Chinese medische en taoïstische principes.

De effecten voor de gezondheid:

  • minder stres
  • betere doorbloeding
  • heldere geest
  • weerstand
  • betere vertering
  • flexibliliteit

Over Ruud Vercammen

Ruud heeft ruim 25 jaar ervaring die hij met passie en deskundigheid wil delen. Hij wil daarin de misvatting tov deze stijlen corrigeren door een authentiek training aan te bieden waarvan de origine tot in China te traceren is.

Hij geeft les in onder andere de traditionele interne Kungfustijlen Taiji, Baguazhang, Xingyiquan en Daoyin Qigong in zijn school in Haarlem. Hij is officieel leerling van Shifu H.E Eleonora van de Liu He Men kungfu stijl uit Amsterdam waarvoor hij 20jaar geleden naar Nederland verhuisd is.  Daarnaast is Ruud gediplomeerd in tuina, Chinese kruiden en acupunctuur. Bij Academie Boyi is hij docent Tuina therapie.

Naast zijn eigen leraar volgde Ruud ook verschillende andere leraren. Zich bewust zijnde van de communicatie- en cultuurkloof die er heerst bij het leren van deze disciplines, heeft hij zijn eigen manier ontwikkeld om de essentie ervan door te geven aan Westerse mensen. Zijn therapeutische ervaring vanuit de Chinese geneeskunde zorgt ervoor dat hij niet alleen veilig de materie kan overbrengen maar ook belangrijjke Chinese concepten kan uitleggen.

Ruud's hele leven gaat over het beter begrijpen en trainen van deze stijlen. Zelf vind hij die ervaring heel belangrijk omdat een leraar eerst verschillende stadia van ontwikkeling doorgemaakt moet hebben alvorens les te kunnen geven. En daar... gaan jaren training en begeleiding aan vooraf.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding