Raja Yoga lessen, yoga buiten en persoonlijke yogaserie op maat

 Raja Yoga, meer dan alleen yoga | Nienke Trap
 Bloemendaal

Raja yoga is een vorm van klassieke yoga uit de Himalaya’s. De duizenden jaren oude kennis en wijsheid van de Raja yoga is nog springlevend!  Steeds opnieuw verbinding maken met je diepste kern, dat is waar het om gaat in de Raja yoga.

Het doel van Raja yoga is het tot rust brengen van je geest. Om dat te realiseren doen we niet alleen fysieke oefeningen (asana's) maar ook ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning. Het beoefenen van yoga draagt bij aan een positieve levensbenadering die je helpt om de beste versie van jezelf te worden. In deze yogavorm werk je aan de relatie met jezelf. Samen gaan we op zoek naar wat goed voelt voor jou. De bewegingen die we doen zorgen voor ontspanning van je lichaam en je geest. Stress en vermoeidheid laat je los. Na afloop ervaar je meer innerlijke rust. 

Als docent wil ik:

  • Aan elke cursist de ruimte bieden om op je eigen niveau mee te doen
  • Je ondersteunen in het leren bewaken van je eigen grenzen
  • Een prettige ontspannen lesomgeving bieden waar je jezelf kunt zijn
  • Je helpen om een positieve en vriendelijke houding naar jezelf toe aan te nemen
  • Je laten zien hoe yoga kan zorgen voor meer ontspanning in je dagelijks leven

Ik geef les op dinsdagavond van 20.30 tot 21.30 uur in Yogastudio de Bloementuin, St. Jorisveld 1 in Haarlem. Ook geef ik les in sportschool 't Klaslokaal in Bloemendaal en in de zomer buiten op het cricketveld in Bloemendaal.

Over Nienke Trap

Sinds 1995 doe ik yoga. Alle mogelijke yogavormen, van hatha tot kundalini, van yin tot critical alignment heb ik beoefend.

In Rishikesh kreeg ik les van een guru, in Thailand van monniken in een boeddhistisch klooster en ook in Nederland heb ik jarenlang lessen gevolgd bij o.a. Vivienne Deddes, Nicole Bannenberg en Yvonne Dekker. Uit alle tradities heb ik wijsheid en waardevolle kennis mogen opdoen. Yoga werd in de loop van de tijd steeds belangrijker voor me. Daarom heb ik uiteindelijk de stap gezet om een yoga docentenopleiding te volgen bij Annemiek Latour.

Nu geef ik Raja yoga in Yogacentrum de Bloementuin, St. Jorisveld 1 in Haarlem. Als je interesse hebt in een proefles, stuur me dan even een mailtje. Je bent van harte welkom. 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige & Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding