Coaching van ouders met opvoedvragen-gezinscoach | Heemstede

Als gezins- en opvoedcoach begeleid ik gezinnen met opvoedvraagstukken. Is je kind hoogsensitief en/of groeien je kinderen op in een samengesteld gezin? Dan kan ik helpen ondersteunen met het creëren van een harmonieuze gezinsstructuur.

Van tijd tot tijd kan je het gevoel  bekruipen dat je niet meer weet hoe je je kind zich lekkeder in zijn vel laat zitten. Misschien heeft het driftbuien, verdrietige huilbuien of bedplassen op een leeftijd waarop je het niet meer verwacht. Of het wil ineens niet meer naar bed toe omdat het bang is. 

In de huidige maatschappij waarin beide ouders vaak werken (of opgroeien in een 1-ouder gezin) en het kind veel tijd doorbrengt op een kinderdagverblijf, BSO of bij een nanny of au-pair is er veel behoefte aan duidelijkheid en structuur. Ook brengt de toenemende beeldschermen chaos bij kinderen vaak afnemende sociale vaardigheden met zich mee. Ik kan u als gezinscoach ondersteunen om orde en helderheid te scheppen in deze chaotische situaties.

Ieder gezin is anders. En vader, moeder en kinderen reageren op elkaar volgens bepaalde patronen.
Als die patronen niet positief zijn kan ik helpen om ze te doorbreken. In andere gevallen waar de gezinssituatie niet standaard is zoals bijvoorbeeld bij een samengesteld gezin gaat het vaak ook niet soepel zoals gehoopt. Ook dan kan ik ondersteunen door samen naar een oplossing toe te werken.

Hoogsensitieve kinderen zijn prikkelgevoelig. Ik help deze kinderen zich lekkerder in hun vel te voelen. 

Over Ingrid Bax | Heemstede

Ik ben Ingrid Bax. In 1993 ben ik afgestudeerd in de Bedrijfseconomie en Bestuurlijke Informatiekunde.

Na 15 jaar in het bedrijfsleven als organisatiedeskundige te hebben gewerkt heb ik besloten het roer om te gooien en mij meer op de welzijnssector te richten en uiteindelijk om op een creatieve, coachende manier met kinderen en ouders bezig te zijn. Na mijn opleiding tot gezins- en opvoedcoach ben ik sinds enkele jaren voor mezelf begonnen als gezins- en opvoedcoach.

Bewust leven en expressiviteit zijn een leidraad voor mij.
Spiritualiteit, gezond eten en creativiteit horen daarbij. De laatste paar jaar heb ik voor een welzijnsorganisatie gewerkt onder andere als  spelcoach voor kinderen. Het is mooi te zien hoe een kind door middel van spelen zijn gevoelens kan verwerken en kan leren.

Kinderen zijn op iedere leeftijd anders en om van te genieten. Vorming van een kind gebeurt in vele gezinnen op eigen wijze. Opvoeding speelt daar een belangrijke rol in. 

Ik hou van dansen, yoga, reizen en tekenen. Ik ben gescheiden en gelukkig met mijn vriend, mijn zoon Olaf (2003) en dochter Jasmijn (1997).


Foto 1 Ingrid Bax Klik om te vergroten

The Fine Family
Ingrid Bax


Professionals in de categorie Kinderen-Ouders

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!